İmplant yapımı aşamasında öncelikle hem klinik, hem de medikal muayene yapılır. Böylece tedaviye başlamadan önce hasta hakkında, vaka hakkında doğru ve net bilgilere ulaşılması sağlanır. İmplant tedavisi başlangıcında, seçilen doğru vaka ve o vakaya uygun usulüne göre yapılan tedavi planlaması hem hastanın yaşam seviyesini artıran en önemli etkendir, hem de doğru ve yeterli şekilde tedavinin sonuçlandırılması için gereken tekniktir. İncelenen hastanın ve vakanın implant tedavisi için uygun olup olmadığı, implant tedavisine başlamadan önce yapılan klinik ve medikal muayeneler sonucunda ortaya çıkar. Diş hekimi de elde ettiği veriler üzerinden tedavi sürecine başlar.

Bu muayeneler sırasında hastadan genel sağlık durumu ile ilgili bilgiler alınır ve gerekli görüldüğü takdirde bir takım tahliller talep edilir. Bu aşamada çeşitli röntgen incelemeleri ve ağzın modellerinin elde edilmesi gerekebilmektedir. Bu süreçte gerektiği takdirde, hastanın ağzının ve çekilmiş diş bölgesinin X-ray röntgenleri analiz edilir. İmplant tedavisine başlanması sürecinde çok önemli rol teşkil eden kemik muayenesi için bazı tomografik röntgenler gerekebilir.

Bu aşamalar sonrasında hasta için, hastaya ve tedavi şekline uygun genel bir tedavi planlaması hazırlanır. İmplant sayısı ise tedavi planına göre değişir. İmplantlar genel olarak, çekilen her dişin boş yerine, çene kemiğine monte edilen titanyumdan yapılan vidalardır. İmplant tedavisi, kişinin çene kemiğinin anatomik yapısı, kalınlığı, kalitesine göre zaman zaman uygulanamayabilir. Yalnız yeni gelişen sistemler sayesinde, çene kemik hacminin ve kalınlığının yetersiz olduğu durumlarda da artık, kemik eklemesi yapılarak implant tedavisi uygulanmaya başlanmıştır.

Çene kemiği hacminin, kalınlığının, kalitesinin yetersiz olduğu durumlarda, kemik hacmi artırılmadan çene kemiğine yerleştirilen implantların üzerine yapılan protezler zaman içinde çiğneme yükünden dolayı yetersiz sayıda konulan implantlarla, kemik dokusu ile beraber kaybedilebilir. Bu durumlarda alternatif tedavi yöntemlerine gidilir. O nedenle, implant tedavisine başlanmadan önce hastanın ağız yapısı, kemik yapısı, çene yapısı, diş yapısı tek tek incelenmeli, eldeki verilere göre bir tedavi planlaması mutlaka yapılmalıdır.

İmplant tedavisi sırasında genel olarak lokal anestezi ile hastaya implant cerrahisi uygulanır. Bazı durumlarda ise hasta genel anestezi ile cerrahi operasyona alınır. İmplant tedavisinde, çekilen dişin altındaki diş eti kemik üzerinden kaldırılır. Çene kemiğine monte edilecek implantın çapına uygun genişlikteki özel frezlerle kemik içerisine yuva açılır ve implant ( vida) bu çene kemiğine yerleştirilir.

Sonrasında diş eti, dikişle kapatılır. Operasyon sırasında ağrı ve acı hissedilmez çünkü lokal anestezi uygulanmıştır. Operasyondan sonra hafif bir şişlik ve ağrı hissedilebilir. Bu etkiler buz kompres ve ağrı kesicilerle hafifletilebilir.

Ameliyat sonrasında implantın kemikle kaynaşması ve bağlanması için uyum süreci beklenir. Bu süre diş hekimlerince önerildiği gibi ortalama 2-3 ay dır. Ancak son yıllarda üretilen implantlar kemik içinde sıkı bir tutunma sağladığı için bu süreyi beklemeksizin hemen protez yapımına geçiş sağlanabilir. Hastanın tercihine göre bu şekillenir. Yalnız diş hekimlerince önerilen uyum süreci ortalama 2-3 aydır.

Bu süre tamamlandıktan sonra, implant ın üst yapısı yapılır. Operasyondan sonra kalıcı protezler yapılana kadar geçici protezler hastanın ağzında kullanılır. İmplantın kemikle uyum sürecinden sonra, diş hekimi implanta hazırlanan kalıcı protezleri yerleştirir. Böylece kemik içerisine yerleştirilen sabit yapay diş kökleri oluşturulmuş ve bunun üzerine kişinin bundan sonraki yaşamında kendi dişi gibi kullanacağı sabit veya hareketli protezler yerleştirilmiş olur.

 

Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir. Hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmez. .
Ankara implant, implant kliniği ankara, implant uzmanı, ankara implant merkezi, ankara implant fiyatları, vida diş, ekme diş ücretleri.